Ez mi?

A blog célja bemutatni a hazai és külföldi microstock fotósok munkáit! Várom a véleményeket, hozzászólásokat a képekhez, videókhoz! Amennyiben szeretnéd megosztani a képeidet, arra is lehetőséget biztosítok. Üdv Maxatee

Szponzorált link

Kommentek

Társoldal

STOP SPAM

társoldal

Stock photos - Yuri Arcurs

2007.10.26. 00:06 | Maxatee | 14 komment

Címkék: kép videó fényképezés pénzkeresés fotózás photo picture agency upload image képgaléria 123rf fotolia jogdíjmentes bigstockphoto stockxpert shutterstock istockphoto dreamstime luckyoliver imagecatalog stockphoto microstock gettyimages stockfotó gallery yuri archurs maxatee royaltyfree crestock

Stockphotos gallery - Yuri Arcurs best of picture!


Yuri Arcurs a világ egyik legkeresetebb microstock fotósa! Hatalmas mennyiséget adnak el a képeiból a microstock oldalakon keresztül. Néha a Logos becenevet használja a képei mellett. Ő az aki elérte a napi 1000 kép eladást a Shutterstock-on. Éves szinten kb 400.000 képet ad el, havonta a bevétele meghaladja a 20.000 dollárt! Képei megtalálhatók: Shutterstock, Istockphoto, Dreamstime, Fotolia, Bigstockphoto, Crestock, Stockxpert, Imagecatalog, 123rf, Luckyoliver microstock ügynökségek oldalain. Nekem az egyik nagy kedvencem, érdemes megnézni a legsikeresebb képeiből készült videót. Várom a véleményetek a videóval, képekkel kapcsolatban!
(A képek alatt a tovább gombra kattintva érhető el a videó!)










  Ajánló  
• Gettyimages stock fotók, videók gyűjteménye - www.stockphoto.blog.hu
• Milyen felszerelést használsz? - www.stockphoto.blog.hu
• Ügynökség összefoglaló #2 - Istockphoto - Fotolia - www.stockphoto.blog.hu
• Ügynökség összefoglaló #1 - Shutterstock - Dreamstime

A bejegyzés trackback címe:

https://stockphotogallery.blog.hu/api/trackback/id/tr51208194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hodito 2007.10.26. 11:40:47

Maxatee, jó kezdeményezés! A profi microstock fotósoktól sokat lehet tanulni! Yuri nekem is a nagy kedvencem! Mikor Shutterstock-on a fórumban megláttam, hogy több mint 1000 letöltés per nap, hát kicsit elcsodálkoztam. Ami érdekes, ha rámentek a galériájára és elrendezitek a legrégebbiek szerint...hááááát elég nagy fejlődés látható!
Mi mezei microstock-osoknak lesz lehetőségünk kikerülni ide az oldalra? :)

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.10.26. 11:48:58

Kedves Hodito!

Az oldal fejlesztés alatt van még, ezért nem reklámozom! Amúgy mindenkinek lesz lehetősége megosztani a képeit! Majd a másik oldalon is kiteszek egy felhívást, addig is elmondom mi a teeendő! Pl a Shutterstock-ról a nagy vízjeles képeket kellene nekem elküdened. A videót én generálom le. Ha van valami kedvenc zenéd amit szeretnél, hogy szóljon alatta, azt is küld el. Ami fontos 1 kép 4 mp-ig látható az effektel együtt. Tehát a képek db számának a zenéhez illeszkedni kellene. Email a nevemre kattintva látható, spam elkerülése miatt nem irom ki ide.

Üdv Maxatee - admin

Lakan 2007.10.28. 10:11:20

Hát igen, ő egy valóban követendő példa. Megnéztem a videót, nagyon brutálisak a képek. Olvastam a honlapját. Ha jól értettem kb 10 alkalmazottja van. A felesége is vele dolgozik mint asszinsztens, van neki fodrásza, sminkese, külön retus manja, stb... Mondjuk ez sejthető volt, hogy ezek a képek mögött profi infrastruktúra van. A profi modellekről meg ne is beszéljünk.

Hodito 2007.10.29. 18:41:25

Idézek a Dreamstimról, ehhez mit szóltok:

Cameras: Recently added: Hasselblad H2D-39 (39 Mega Pixel), Two Canon 1Ds Mark II for dual triggering. Four 16Gb CF flash card Ultra Lenses: Canon 14mm Ultra Wide Angle. Canon 28-70, 2.8L Sigma 50mm Prime, Macro 2.8 Canon 85mm 1.2L Canon 135mm 2.0L Canon 70-200 2.8L IS USM Canon 180mm Macro 3.5L Canon 300mm 2.8 IS USM (used rarely) Canon 1.4X and 2.0X extender. One Canon WFT-E1 Wireless LAN File Transmitter Lighting and Flash: One Sekonic L-608 light meter with wireless pocket wizard radio transmitter Profoto D4R (Radio) Bettery Pack at 4800 Watts, Four Profoto 1200 watts strobes. Six dual channel Pocket Wizards for syncing flash. (one for each flash and one for me and my assistant) About 10 different umbrellas, softboxes and diffusers. From 1ft to 9ft in diameter. About 5 reflectors, mostly huge ones. Three Canon 430ex flash and one Canon transceiver for sync. (Travel setup) About ten different stands and tripods. I mostly use the manfrotto neotec monopod. Computers. G5 Macs, 30" Cinema or 24" Dells, no less than 4Gbs of RAM, server with a 3tb Storage working as a Raid 10 (raid5 was too slow)

Vezu 2007.10.29. 23:42:08

De biztos nem ezzel kezdte. Vagy, ha igen, akkor az apukájának gyára van, vagy bankja :)

Jegoldol · http://kereskedo.blog.hu/ 2007.10.30. 00:15:09

Nem valóban nem ezzel kezdte, de így még büszkébb lehet magára, hogy a semmiből mit hozott össze. Nem csak a most beszerzett Hasselbald, hanem a 2 db Canon 1Ds Mark II sem piti.

Ime még egy szöveg tőle, mivel annyira nem értek angolul, nem értem miért van neki 2db Canon 1Ds Mark II-je. HOgyan csinál ezzel nagy képeket?

My newest production is mostly done as dual stitched files, by simultaneous triggering two Canon Mark II to create 32 mp files. You can do this by having two cameras of the same type and manipulating a standard remote trigger so it triggers both cameras at the same time. I get the best results by using two Canon 85mm 1.2L primes or above in focal length. I find the quality that I produce this way to exceed that of the Hasselblad H3D-39, which I also use on some of my productions. By stitching I am not limited by the optics of one lens alone, and can easily quadro stitch or even 6x or 8x stitch to produce almost endless resolution. If done correctly and using the right software, the files fit perfectly and there is no need for photoshop. By dual triggering I can also divide the focal point to spread across two or more different places according to my wishes which is especially useful when shooting group pictures. Using this technique, I have been able to produce 100mp+ files that are so sharp that you can count the eyelashes of every person in a five person group picture.
I sometimes use HDR multi bracketing exposure together with dual triggering but can only do this as a 32mp file because of the bracketing.

Vezu 2007.10.30. 08:41:39

Ha jól értem, valami olyasmit csinálhat, mint amikor több képből csinál panorámát az ember, csak ő nem külön-külön csinálja a képeket, hanem egyszerre két kamerával és a hosszabbik oldaluknál illeszti össze a képeket. Így két kockából lesz egy. Tehát a két 16 mp-es kép összeadódik, így 32 mp lesz. Ehhez ugyanolyan gépváz és két egyforma fix objektív kell, meg egy távkioldó, amelyik egyszerre oldja ki a két gépet.
Azt nem írja, de gondolom, hogy valami spéci állvány is kell a manőverhez, hogy a két gép pontosan együtt mozogjon és pontosan illeszkedő képet kapjon.

Ennél szerintem olcsóbb megoldás venni egy Hasselblad500 C/M-et egy használt PhaseOne hátfallal. Ezek ugyanis, ha nem szöget versz be velük, akkor nem nagyon mennek tönkre :)

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.10.30. 11:20:16

Én is úgy értelmezem, ahogy Vezu leírja, de amint látom ez a problémája is megoldódott, hisz megvette a Hasselblad H2D-39-et. Hogy még egy kis Dreamstime infóval szolgáljak Yuri mesterről, ime milyen aparátussal dolgozik:

"Yuri Arcurs also sell pictures on the traditional stock agencies but using another alias, which we cannot reveal here.
Yuri Arcurs photography employs three full-time assistants, ten part-time photoshop experts, narrators/keyworders, event producers, make-up artists, stylists, etc. and about 20 models."

Vezu 2007.10.30. 14:06:58

Megapixelmániások nézzétek meg ezt :)
16.118.035.591 pixel-es kép :)

www.haltadefinizione.com/en/cenacolo/look.asp

érdemes megnézni a technikai információkat és a backstage filmet is

:)

Repasil · http://www.gehrel.com 2007.11.01. 00:06:32

Amellett, hogy valóban egy ügyes fotósról van szó (korántsem egyedülálló, csak ügyes) amiben a legnagyobb, az a marketing és az önreklám.
Hihetetlen öntelt és beképzelt (részben van is mire) és igyekszik minden egyes hozzászólásában és megnyilvánulásában érzékeltetni a publikummal, hogy márpedig ő az igazi és egyetlen, de hogy lássuk milyen rendes megoszt velünk pár titkot, munkamódszert.Természetesen teszi ez úgy, hogy érezd, esély sincs arra, hogy a nyomába érj (kütyük, amikből itthon minimum 3 lakást lehetne venni, személyzet, modellek stb.). Rengeteg profi stock fotós rendelkezik hasonló kütyükkel és személyzettel és megkockáztatom sokkal jobb fotós érzékkel, de mégsem látunk többoldalas öntömjénezést róluk lépten-nyomon, csak szépen csendben teszik a dolgukat, hogy legyen mit lenyulnia a Yuri-nak (ugyanis mindenkinél jobban lopott az elején (de nagyon gusztustalanul), és csak az elmult 3/4 évben kezdett önálló ötletekbe és vált lenyúlás tárgyává :)). Félreértés ne essék én is nyúlok, mivel már szinte minden ki van találva, de igyekszem valamivel saját egyéniségemre szabni a képeket, ő viszont egy az egyben nyúlt rengetegszer. Figyelmetekbe ajánlom Lise Gagne portfolióját (őt nyúlta Yuri rendszeresen pl. az ugrálos halak) az IS-en (exclusive), ő eredeti és nagységrendekkel jobb és követendőbb a szememben, mint Yuri. Tudom, lehet mondani, hogy savanyú a szőlő (az is, de csak a kütyükre), de mégsem egészen erről van szó.

Várom a támadásokat. :)

Vezu 2007.11.01. 00:42:30

Lehet valami igazságod Repasil :)
Megnéztem az arc weboldalát és eléggé nagyképű dolgok vannak rajta. Például simán leírja, hogy csak olyan munkát vállal el megrendelésre, amit érdekesnek talál és ha a téma nem elég különleges, akkor meg se keressék vele. Ez persze mindenkivel így van, csak általában ezt utólag szokták közölni finoman a megrendelővel (például az én ehhez nem értek ürüggyel) és nem ilyen - ide ne hozd a szarodat te kis f.sz, ha nem elég jó - stílusban.
Ismerek Yurinál nagyobb fényképészeket és nem így állnak a dologhoz (különben meg olyat is, aki ugyanígy nyomja, csak azzal minek haverkodni).
Nem egy olyan mesterem van, akinek külföldi közgyüjteményekben vannak képei és talán ők a világ legszerényebb emberei. Nem is ismerik őket Magyarországon :)
Mindenesetre jók az arc képei, de nincs bennük semmi új. Persze ez is olyan, mint a zene, csak nyolc hang van a világon és azt már szinte minden variációban egymás után rakták :)
Az fickó ahhoz ért nagyon - de ahhoz tényleg -, hogy tudja, mit vesznek a stoc oldalakon. Ez is becsülendő.

Hodito 2007.11.04. 01:10:42

Repasil, Vezu igazatok van, hogy ez a Yuri gyerek elég nagyképű, és valóban vannák nála 100x jobb fényképészek, de a stock fotó terén mégis ő az egyik legsiekresebb. Persze a siker nem jogosítja fel, hogy másokat lenézzen. Ott a másik sikeres fotós Andrers stockphotogallery.blog.hu/2007/10/26/stock_photos_andresr
ahogy Maxatee-tól tudom elég rendes srác. Nincs elszállva magától.
Mellesleg azt az aranyhalos dolgot azóta már jópáran leutánozták.

nyul 2007.11.05. 02:06:31

Yuri valóban nagyképű. Ezt sokszor felróják neki, de azt válaszolta, hogy ez része a marketing stratégiájának. Ő tudja. Mi pedig így megtudhatjuk, mivel játszanak az asszsztensei és ki nyerte a dán seregben a mesterlövész bajnokságot :)

Az aranyhal - bájos képzavarral - régi nóta. Yuri is nyúlta, Lise is nyúlta, akiről Lise nyúlta az is nyilván nyúlta valakiről. Ez egy ilyen műfaj. Yuri mostanában a Stockbyte-ot nyúlja. Meg is értem, mert az a világszinvonal. És ez meg is látszik Yuri újabb képein - jó értelemben mondom.

repasil · http://www.gehrel.com 2007.11.27. 12:54:26

nyul,

azt nem tudtam, hogy a Lise is nyúlta a halakat, azt hittem az az ő ötlete (én legalábbis tőle láttam először).
süti beállítások módosítása